Alle dokumenterne skal følge byggevaren fra fabrikanten eller den, der bringer byggevaren på markedet via en evt. importør og distributør til kunden, f.eks. entreprenører, byggetekniske rådgivere og bygherrer.
CE-mærket giver sammen med ydeevnedeklarationen et overblik over byggevarens evne til at præstere eller yde efter en given hensigt.
I Danmark skal ydeevnedeklarationen formuleres på enten dansk eller engelsk, dog skal anvisninger, f.eks. brugsanvisning, monteringsvej-ledning og sikkerhedsoplysninger formuleres på dansk.
CE-mærkningen skal som udgangspunkt sidde på byggevaren. I nogle situationer kan CE-mærkningen dog anbringes på emballagen eller stilles til rådighed i de medfølgende dokumenter. Når ydeevnedeklarationen videregives, kan det ske elektronisk, f.eks. i form af en henvisning til en hjemmeside.
CE-mærket og ydeevnedeklarationen kan gøre det lettere for kunden at vurdere, om den konkrete byggevares egenskaber gør den egnet til en bestemt anvendelse i byggeriet, og om byggevaren ved bestillingsarbejder er i overensstemmelse med kundens bestilling.
Ydeevnedeklarationen er grundlaget for CE-mærkningen.
For nogle typer af byggevarer kræves det, som supplement til fabrikantens egen produktionskontrol, at et prøvnings- og/eller certificeringsorgan (notificeret organ) kontrollerer processen.
CE-mærket kan imidlertid ikke betragtes som et kvalitetsmærke, og selv om en byggevare er CE-mærket, kan der godt eksistere nationale byggebestemmelser, der bevirker, at byggevaren ikke kan eller kun kan anvendes i begrænset udstrækning i bygværker (byggeri) i Danmark.
I princippet er alle byggevarer omfattet af CPR. I udgangspunktet gælder det for byggevarer, der derimod ikke er omfattet af en harmoniseret standard under byggevareforordningen, at der kan være national lovgivning for markedsføring og salg af produkterne. Dette gælder f.eks. byggevarer i kontakt med drikkevand.