Forside
Kend din byggevare
Nyheder
Markedsovervågning
CE-mærkning af byggevare
EN 1090 Temaside
Standarder
English
 

 

INFOBASEN

Hyppige spørgsmål og svar

Her kan du søge i de hyppigste stillede spørgsmål til Byggevareinfo, eller du kan vælge et emne.
Hvis du ikke finder det, du søger, kan du stille et spørgsmål til vores eksperter og få svar inden for 15 arbejdsdage. Alle spørgsmål besvares personligt og bliver ikke offentliggjort.

Søg i spørgsmål og svar

Spørgsmål Emne
Hvis en virksomhed kun laver reparationer i form af svejsearbejde på byggepladsen - skal virksomheden så være certificeret eller kræver det blot viden om og efterlevelse af EN1090?


Byggevareforordningen handler om varer, der bliver bragt på markedet.

Hvis man udelukkende foretager reparationer på byggepladser, er der ikke krav om CE-mærkning iht. EN 1090-1. Men I skal være opmærksomme på, at i Bygningsreglementet angives, at konstruktioner skal dimensioneres iht. bl.a. DS/EN 1993-serien "Eurocode 3: Stålkonstruktioner". I DS/EN 1993-serien er det angivet, at det er en forudsætning, at arbejdet udføres iht. EN 1090.

Så normalt skal arbejdet alligevel udføres iht. EN 1090-1; det er blot CE-mærkningen og certificeringen iht. EN 1090-1, man kan udelade ved reparationsarbejde på byggepladser.
Noget reparationsarbejde vil dog blot handle om at bevare en konstruktion, som den er. I disse tilfælde kan det være, at end ikke EN 1090 skal efterleves.