Forside
Kend din byggevare
Nyheder
Markedsovervågning
CE-mærkning af byggevare
EN 1090 Temaside
Standarder
English
 

 

INFOBASEN

Hyppige spørgsmål og svar

Her kan du søge i de hyppigste stillede spørgsmål til Byggevareinfo, eller du kan vælge et emne.
Hvis du ikke finder det, du søger, kan du stille et spørgsmål til vores eksperter og få svar inden for 15 arbejdsdage. Alle spørgsmål besvares personligt og bliver ikke offentliggjort.

Søg i spørgsmål og svar

Spørgsmål Emne
Skal midlertidigt stål, der står i bygningen og afstiver en facade, der skal bevares, være CE-mærket efter EN 1090?

En byggevare skal CE-mærkes iht. byggevareforordningen, hvis den lever op til byggevareforordningens artikel 2, dvs. den er til varig indbygning i en bygning eller anlægskonstruktion, og har indflydelse på byggeværkets ydeevne mht. de grundlæggende krav til bygværket. Herudover skal byggevaren enten være dækket af en harmoniseret standard eller en ETA (European Technical Assessment/Approval). En ETA søger fabrikanten selv. Varer der leveres til lande udenfor EU/EØS skal ikke CE-mærkes.

Hvis stålkonstruktionskomponenten ikke er til varig indbygning, skal den ikke CE-mærkes iht. byggevareforordningen.En byggevare skal CE-mærkes iht. byggevareforordningen, hvis den lever op til byggevareforordningens artikel 2, dvs. den er til varig indbygning i en bygning eller anlægskonstruktion og har indflydelse på byggeværkets ydeevne mht. de grundlæggende krav til bygværket. Herudover skal byggevaren enten være dækket af en harmoniseret standard eller en ETA (European Technical Assessment/Approval). En ETA søger fabrikanten selv. Varer der leveres til lande udenfor EU/EØS skal ikke CE-mærkes.

Hvis stålkonstruktionskomponenten ikke er til varig indbygning, skal den ikke CE-mærkes iht. byggevareforordningen.