Forside
KEND DIN BYGGEVARE
Markedsovervågning
CE-Mærkning af byggevarer
EN 1090 Temaside
Standarder
English
 

 

Mulighed for fortsat markedsføring og salg af visse VA-godkendte byggevarer

05.12.2014

Energistyrelsen har med virkning fra den 15. november 2014 udstedt en bekendtgørelse, der giver mulighed for fortsat markedsføring og salg af visse VA-godkendte byggevarer frem til 1. oktober 2015. Bekendtgørelsen kan læses på Retsinformation.

Konkret betyder det, at VA-godkendte byggevarer som fx vandhaner, hvis VA-godkendelsesperiode udløber i perioden fra 1. april 2013 og frem til 1. oktober 2015, fortsat kan markedsføres og sælges i denne periode, dvs. indtil den 1. oktober 2015.

En VA-godkendt vandhane, hvis VA-godkendelse fx udløb 1. juni 2013, kan således fortsat markedsføres og sælges i Danmark frem til 1. oktober 2015.

For de byggevarer, der er omfattet af denne forlængede overgangsperiode gælder, at de skal være dråbemærkede og fortsat være påført VA-godkendelsesnummeret, for at kunne markedsføres og sælges lovligt.

De byggevarer, hvis VA-godkendelsesperiode strækker sig ud over 1. oktober 2015, berøres ikke af den nye bekendtgørelse. Sidstnævnte byggevarer kan markedsføres og sælges frem til den dato, der er angivet for den pågældende byggevare. Oplysninger herom kan fortsat findes frem på ETA Danmarks hjemmeside www.etadanmark.dk og for vandhaner specifikt også på www.godkendtevandhaner.dk.

De byggevarer, hvis VA-godkendelsesperiode allerede er udløbet, og som nu fortsat kan markedsføres og sælges frem til 1. oktober 2015, er taget af den avancerede søgefunktion på www.etadanmark.dk og på www.godkendtevandhaner.dk og kan derfor alene findes frem på nedenstående liste, der både omfatter vandhaner og øvrige byggevarer i kontakt med drikkevand, fx plastrør og lignende:

Liste over VA-godkendte produkter (PDF)